حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

سه شنبه, ۹ بهمن , ۱۴۰۳ 29 رجب 1446 Tuesday, 28 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 396 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 99×
  • امام خامنه ای و خمینی شیرینو
    امام خامنه ای و خمینی شیرینو
  • علت مرگ ۱۰ هزار کیلو ماهی تن در کنگان
    ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۴
    شناسه : 2759
    بازدید 3916
    مرگ‌ ماهی‌ها در کنگان دلیلی غیر از آلودگی دارد متاسفانه باخبر شدیم که در تاریخ ۱۰مهر ماه ۱۴۰۰ طی صید انجام شده با تورهای حصاری( حلقه ای) حدود ۵ تن ماهی از نوع دارو (تبان ، تن) از فاصله حدودی ۲۰ مایلی و بالاتر، پس از انتقال به ساحل عمده آن ها تلف شدند
    پ
    پ

     رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کنگان گفت: مرگ تعداد زیادی ماهی در ساحل شهر کنگان در اثر آلودگی محیط زیست دریا نبوده است.

    به گزارش فکرشهر از ایسنا، احمد آذریار اظهار کرد: در پی دریافت گزارش مشاهده لاشه تعداد زیادی ماهی در ساحل شهر کنگان، کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کنگان به منطقه عزیمت و پس از بررسی موضوع مشخص شد.

    وی افزود: ماهیان تلف شده همه از یک گونه و یک اندازه و از خانواده ماهی تن هستند.

    رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کنگان بیان کرد: با توجه به مشاهده نشدن آثار آلودگی و علایم مسمومیت بر روی لاشه‌ها و همچنین مشاهده نشدن تلفات در سایر آبزیان، احتمال تلفات در اثر آلودگی محیط زیست دریا وجود نداشته است.

    آذریار تصریح کرد: به نظر می‌رسد صیادان این ماهی‌ها به دلایل مختلف پس از صید آنها را به دریا ریخته‌اند که البته مسبوق به سابقه نیز است.

    به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، وی اضافه کرد: لاشه‌های ماهی با همکاری واحد خدمات شهری شهرداری کنگان جمع آوری و نسبت به پاکسازی ساحل اقدام شد.

    طبق قانون از آبان ماه تا فروردین، ۱۳ قایق مشخص شده در شهرستان کنگان مجوز صید ماهی ساردین را دارند که از این تعداد ۷ فروند قایق در بندر کنگان  و مابقی در بندر سیراف و پرک می باشد).

    اما صید انجام شده با توجه به نوع تور موجود ( حلقوی- حصاری) باعث صید ماهیان دیگری از جمله ویر و دارو به تناژ بالا نیز شده است.

    با توجه به اینکه صید این دو نوع ماهی در این ماه ممنوع می باشد، این مسئله باید در نظر گرفته شود که باید هرچه سریع تر شورای تامین استان و در راس ان فرماندار شهرستان باید ورود کرده و تدابیری را جهت مدیریت این شرایط اتخاذ نماید.

    ماهی ویر و دارو در این زمان از سال معمولا در حال رشد و گذر از مرحله نوزادی به رشد کامل است و صید خارج از فصل آن ممکن است نسل آن را با خطر جدی مواجه کند. مضاف بر این ، ماهیان نامبرده تا مدتی دیگر به رشد کامل خود خواهند رسید و صیادان از صید آن قطعا می توانند سود بیشتری ببریند.

    مضاف بر این، حتی خود ماهی ساردین از جمله غذاهای ماهیان بزرگ تر مانند شیر هستند که متاسفانه هم اکنون مورد صید بی رویه قرار گرفته اند. این موضوع می تواند در زمستان امسال، بازار را با کمبود ماهی شیر و در نتیجه افزایش عجیب قیمت آن مواجه کند. گفتنی است که صید ماهی ساردین فقط در حوزه شهرستان کنگان انجام می شود و این ماهی در جای دیگری وجود ندارد.

    در حال حاضر هر شب بالغ بر ۱۰ تن ماهی با همین شیوه در شهرستان کنگان( کنگان، سیراف، شیرینو و تا حدودی شهرستان عسلویه) صید می شود.

    نیاز است در این خصوص با توجه به اینکه دریابانی از پشتیبانی نیروی انسانی و توان لجستیکی مناسبی برخوردار است، ورود موثرتری به این موضوع نماید. در کنار این موضوع لازم است اداره شیلات شهرستان کنگان، تعاونی صیادان کنگان، یگان حفاظت منابع آبزیان دیر ( شامل شهرستان های دیر، کنگان و عسلویه) ، فرمانداری شهرستان کنگان، دادستانی شهرستان کنگان و شیلات استان بوشهر و استاندار بوشهر جهت بررسی موضوع پیش امده و همچنین رفع کمبودهای موجود از جمله تقویت نیروی انسانی نهادهای   اجرایی مانند حفاظت منابع آبزیان هر چه سریع تر جلسات مربوطه را جهت اتخاذ تصمیمی موثر و عملی برگزار نمایند. حتی در این خصوص پیشنهاد می شود از ظرفیت سپاه پاسداران نیز استفاده شود. سپاه ظرفیتی است که قبلا امتحان خود را در اینگونه مسائل و موارد به خوبی پس داده است.

    به هر حال هم چنان این روال صید غیر قانونی با تورهای ممنوعه برای این فصل در حال انجام است و هر شب صدها کیلوگرم ماهی تن ( ویر و دارو) در شهرستان کنگان در حال صید است که بخش عمده ای از آن تلف می شود.

    نکته ای که در پایان باید ذکر گردد اینه که با وجود اینکه ساردین با روش محاصره ای صید میگردد ولی چشمه تور و اندازه و ارتفاع تور متفاوت از توری می باشد که دیگر صیادان به صید ماهی دارو و ویر می پردازند. پس در یک نگاه کارشناسی به راحتی می توان تفاوت این دو نوع تور را از هم سوا نموده و تفکیک نمود.

    لذا پیشنهاد میگردد بدین منظور جهت بازسازی و حفظ ذخایر و رسیدن به وزن تجاری تعطیلی دو هفته ای برای اینکار صورت گیرد .

    این خبر به زودی همراه با مصاحبه مسئولین ذی ربط منتشر خواهد شد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.