حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ 20 جماد أول 1446 Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 391 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 4 تعداد دیدگاهها : 99×
  • امام خامنه ای و خمینی شیرینو
    امام خامنه ای و خمینی شیرینو
  • بندر شیرینو | بندر ثلاث قدیم
    ۰۸ آبان ۱۳۹۴ - ۹:۰۱
    شناسه : 1400
    بازدید 1567

    بندر ثلاث سه نخل طلایی جنوب

    نویسنده : محمد بلوچی منبع : فقیه، نسیرین بندر سیراف شکل‌بندی شهر ایرانی در صدر اسلام“. دوره ۱۴، ش ۱۵۹ و ۱۶۰ سمسار، محمد حسن؛ بندر سیراف: ۱۳۶۸. معصومی، غلامرضا. سیراف (بندر طاهری)) ، چاپ سوم،: انجمن آثار مفاخر فرهنگی، تهران: انتشار سال ۱۳۸۳ خورشیدی. پرک در آینه تاریخ« به قلم محمد ایزدپناه
    پ
    پ

    دهستان بندر شیرینو (ثلاث قدیم) در ساحل پوزه یکی از بنادر قدیمی ایران می باشد و تاریخ بندر شیرینو (ثلاث) را باید از دوران تاریخی صفوی بررسی کرد، در تاریخ مکتوب و در آثار نوشته های جغرافیدانان پیش از این تا دوران صفوی از بندر ثلاث به طور اختصاصی نامی برده نشده است و بندر شیرینو به عنوان نواحی بندر کهن و تاریخی سیراف ( شهر سندباد بحری و دریانوردان افسانه ای) شناخته می شده است.

    بندر شیرینو (ثلاث) در سواحل پوزه از دوران صفویه رشد رو به کمال خویش را سپری نموده است و در فراز و فرودهای تاریخی صفویه، زند و قاجار به عنوان یکی از بنادر مهم خلیج فارس شناخته شده است.

    محمد شیرازی از روایت پدر محروم خود (علی شیرازی) می‏ گوید: « هوای این بلوک از ماه سور تامیزان، گرم و بسیارتر، شکار آن کبک و تیهور ومرغ کبک انجیر است. درقدیم این بلوک را«سیراف» می‏گفتند و قصبه آن را نیز«سیراف» و آن بلد خراب گشته و محله‏ای از آن باقی مانده است و آن را بندرطاهری گویند و بندر ثلاث در همجواری سیراف یکی از بنادر مهمی بوده که در فصل تابستان از شدت گرما مردم از سواحل پوزه به دل کوه در منطقه ای به نام شهابی کوچ می کردند. شهابی یکی از یلاق های مردم بندر شیرینو (ثلاث) بوده است.

    بوشهر در یمین و عسلویه در یسار واقع شده، و شیخ جباره عرب تمیمی حاکم آن بوده‏است…

    به قلم علی بهمنی کتاب شیرینو ثلاث طلایی: بندر ثلاث را به دلیل سه نخل طلایی که ثمره خرمای شاهخونی (معروف به شاه خواهان و یا شاهانی ) به همراه داشت در ساحل پوزه که زبان زد عام و خاص بود به بندر ثلاث مشهور شد سه نخلی که در کنار هم بیشترین ثمر در منطقه داشت، شیخ جبار نصوری به سه نخل ثلاث را نخل طلایی نامیده بودند و همیشه از ثمر این سه نخل به عنوان سوغات به میمانان خود هدیه می داد.

    این بندر بازاری و اصناف متعدد در آن مشغول کار و چهار باب کاروانسرا در آن بندر معمور و اهل معاملات در آن‏ها ساکن‏اند و آن بندر معتبرین آن‏ها صاحب جهاز و سفر هندوستان و ملک یمن می ‏نمایند ومعاملات آن‏ ها تنباکو است.

    و از گرمسیر فارس خریده و در بغل و بتیل و بگاره ‏های خود حمل نموده و روانه هند و یمن می ‏گردند. و بسیاری هم خود استطاعت تجارت ندارند، کرایه‏ کش و ارباب نعمت و دولت نیز در آن بندر بسیار است.

    در ادبیات سیاسی و اجتماعی دوران قاجار، بندرهای (کنگان، سیراف، شیرینو) به مرکزیت بندر شیرینو بنادر ثلاث نامیده شده اند.

    منابع :

    گفته های علی بهمنی | مدیر و معلم بازنشسته آموزش و پرورش

    گفته های محمد شیرازی | عضو انجمن های قبل از تشکیل جمهوری اسلامی ، شورای بندر شیرینو طی ۱۸ سال

    معصومی، غلامرضا. سیراف (بندر طاهری)) ، چاپ سوم

    انجمن آثار مفاخر فرهنگی، بوشهر : انتشار سال ۱۳۸۳ خورشیدی.

    ثلاث طلایی
    ثلاث طلایی

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.